У Німеччині знову знайшли фіпроніл в яйцях з Нідерландів, вилучають товар

Вівторок, 12 червня 2018, 14:21

Шість німецьких федеральних земель вилучили з продажу 73 тисячі яєць після виявлення залишків інсектициду, який називається фіпроніл.

Про це повідомляє Spiegel.

Яйця із слідами фіпронілу були виявлені Нижній Саксонії, Баден-Вюртемберзі, Гессені, Баварії, Шлезвіг-Гольштейні та Північній Рейн-Вестфалії.

Міністерство сільського господарства в Нижній Саксонії на своєму сайті повідомило, що яйця були доставлені з органічної ферми в Нідерландах, а продукцію зі слідами фіпронілу виявили у німецькому місті Фехта.

"В отриманих зразках вміст фіпронілу становить 0,014; 0,019 та 0,001 мг/кг. Максимально допустимий рівень відповідно до Постанови ЄС № 396/2005 становить 0,005 мг/кг", - йдеться у повідомленні.

У повідомленні також підкреслюється, що виявлений рівень фіпронілу значно нижчий за той, що може становити ризик для здоров'я.

Також повідомляється, що буде проведений другий раунд тестів продукції.

Нагадаємо, минулого року влада Нідерландів закрила 138 птахофабрик після того, як у курячих яйцях виявили підвищений рівень фіпронілу

Інсектицид незаконно використовували на птахофермах для боротьбм із паразитами.

Мільйони голландських курячих яєць і продуктів, що містять яйця, були відкликані з країн Європи та навіть Азії.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, якщо цю високотоксичну речовину вживати протягом тривалого часу у великих кількостях, це може призвести до пошкодження печінки, щитоподібної залози і нирок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.