"Це як повернення до життя": італійський депутат вперше показала своє обличчя публіці

фото
Середа, 13 червня 2018, 14:32

Італійський політик П'єрра Аєлло, яка була змушена балотуватися в парламент анонімно через погрози з боку мафії, нарешті показала своє обличчя громадськості.

Про це пише The Guardian.

"Після всіх цих років, проведених за лаштунками, сьогодні я можу, нарешті, подивитися світу в обличчя, не боячись показати своє", - сказала 51-річна Аєлло, вперше з 1993 року позуючи для фотографій.

 

"Це як повернутися до життя. У цей самий момент я відчуваю себе абсолютно вільною", - додала вона.

Життя Аєлло було в небезпеці відтоді, як вона стала свідком того, як мафія вбила її чоловіка в 1991 році.

У березні вона стала кандидатом у депутати від популістського "Руху п'яти зірок" на Сицилії і виграла перегони, незважаючи на те, що їй довелося анонімно проводити кампанію.

Як свідок у справі проти мафії Аєлло не могла публічно показати своє обличчя, не могла фотографуватися або вільно проводити агітаційні заходи на міських площах. Вона часто носила вуаль, щоб прикрити обличчя, і стала відомою як "кандидат без обличчя".

Аєлло у віці 14 років була змушена вийти заміж за сина боса сицилійської мафії Віто Атріа.

У 1991 році суперник мафіозного клану вирішив вбити її чоловіка. Свідчення жінки проти нападників призвели до арешту кількох мафіозі.

Як члену парламенту, каже вона, стало занадто складно уникати фотографів та камер в Римі. Але вона буде продовжувати жити під наглядом поліції, оскільки як і раніше розглядається як ціль мафії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.