Бундестаг прийняв суперечливий закон про возз'єднання сімей біженців

П'ятниця, 15 червня 2018, 16:48

Німецький парламент прийняв суперечливий закон про возз'єднання сімей біженців з обмеженим ступенем захисту.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

На підтримку цього документа в п'ятницю, 15 червня, проголосували 370 депутатів 279 були проти і ще троє утрималися. Законопроект був прийнятий голосами депутатів від блоку ХДС/ХСС і СДПН, всі інші фракції голосували проти.

Згідно з прийнятим законом, з 1 серпня до Німеччини зможуть щомісячно в'їжджати в рамках возз'єднання сімей не більше однієї тисячі людей. Вирішальне значення будуть мати гуманітарні чинники.

Дозвіл будуть отримувати в першу чергу давно розлучені подружжя, неповнолітні діти, важко хворі, інваліди і родичі, чиє життя або свобода знаходяться під загрозою.

Відбір кандидатів на возз'єднання буде виробляти Федеральне адміністративне відомство. У перші п'ять місяців дії нового закону невитрачений за один місяць контингент кандидатів на возз'єднання сімей може переноситися на наступний місяць.

Альтернативні законопроекти вільних демократів і лівих не набрали більшості голосів. Вільні демократи пропонували за рідкісними винятками відкласти возз'єднання сімей біженців з обмеженим ступенем захисту ще на два роки.

В той же час ліві пропонували негайно зняти всі обмеження на возз'єднання сімей таких мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: