Пункт пропуску на кордоні Боснії і Хорватії тимчасово закрили через мігрантів

Понеділок, 18 червня 2018, 17:52

Боснійська поліція у понеділок ненадовго закрила прикордонний перехід з Хорватією, щоб зупинити групу мігрантів, які намагалися через ліс потрапити до Європейського Союзу.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву прикордонної поліції.

Хорватія також відправила поліцію на свою сторону кордону, повідомив міністр внутрішніх справ боснійського Унсько-Санського кантону Анел Рамік.

"Хорватія закрила свої кордони", - сказав Рамік на прес-конференції в боснійському місті Біхач.

Глава Міжнародної організації з міграції на Західних Балканах опублікував відео в Twitter, на якому було видно сотні мігрантів, в основному чоловіків з рюкзаками та дітей, які йшли лісом до прикордонного переходу Малєваць.

"Дуже тривожний розвиток подій, яке може створити зворотну реакцію, що є ні в чиїх інтересах", - написав Пітер ван дер Ауваерт, голова МОМ.

Згодом пункт пропуску відновив роботу, а поліція проводила переговори з мігрантами, щоб вони залишили кордон.

У 2015 році більше мільйона мігрантів прибули в Європу з Північної Африки та Близького Сходу. Відносно небагато мігрантів проходили через Боснію.

Цього року понад 6500 осіб з Азії, Північної Африки і Близького Сходу увійшли в Боснію з Сербії. Крім того, існує інший маршрут із Греції, який пролягає через Албанію, Чорногорію та Боснію до Хорватії і інших західноєвропейських країн.

Влада заявила, що близько 30% з них залишаються в Боснії, і що більшість з них розміщені в центрах для шукачів притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: