Македонія почала процес ратифікації угоди з Грецією про зміну назви

Вівторок, 19 червня 2018, 17:16

Парламент Македонії підтримав рішення винести на пленарне засідання угоду з Грецією про перейменування колишньої югославської республіки.

Про це повідомляє Balkan Insight.

За рішення проголосували 69 депутатів 120-містному парламенті, 40 були проти, головним чином, депутатів від правої опозиції VMRO DPMNE.

Під час виступу міністра закордонних справ Ніколи Димитрова, який пояснював вигоди від цієї угоди, опозиційні законодавці кричали "зрадник". Після голосування вони вийшли із парламенту на знак протесту.

Очікується, що ратифікація угоди на пленарному засіданні парламенту відбудеться завтра, хоча це ще не було офіційно підтверджено.

"Оскільки депутати опозиції залишили парламент та заявили, що не будуть брати участь у прийнятті цього документа, необхідні процедури будуть більш швидкими, і ми докладаємо зусиль, щоб його ратифікувати завтра", - заявив депутат від більшості.

Македонія намагається якнайшвидше ратифікувати угоду, щоб вже на засіданні Ради ЄС 25-26 червня отримати довгоочікувану згоду на початок переговорів про вступ до ЄС.

Нагадаємо, Греція і Македонія 17 червня підписали угоду про зміну назви колишньої югославської республіки на Республіку Північна Македонія.

Угода відкриває шлях вступу до НАТО та ЄС для колишньої югославської республіки і покладе край 27-річній суперечці між двома країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: