ЄС зробив перший крок до збільшення вартості шенгенських віз

Середа, 20 червня 2018, 09:47

Посли ЄС дали зелене світло на переговори щодо внесення змін до візового кодексу, за якими вартість віз зросте до 80 євро.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

"Ефективне управління міграцією включає в себе забезпечення змоги повернути тих, хто не має права залишатися в ЄС. Нові правила візового кодексу дадуть нам ще один інструмент для реагування на ті треті країни, які не хочуть повертати своїх власних громадян" - заявив Валентин Радев, глава МВС Болгарії, яка головує в Раді ЄС.

Запропоновані зміни передбачають модернізацію візової політики ЄС, що дозволить підвищити безпеку і розширити наявні інструменти для вирішення проблем міграції"..

Вартість в'їзних документів буде збільшено з 60 до 80 євро, "щоб держави-члени Євросоюзу могли більшою мірою покривати витрати на оформлення віз".

Згідно з реформою, заявки на отримання віз можна буде подавати в період до шести місяців і не пізніше, ніж за 15 днів до поїздки. Реформа передбачає встановлення між країнами ЄС "узгодженого підходу до видачі багаторазових в'їзних віз для постійних мандрівників з позитивною історією". Період, на який європейська влада може видати їм шенген, може поступово збільшуватись від одного до п'яти років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.