Вибори мера Кишинева, які виграв кандидат проєвропейської опозиції, визнали недійсними

Середа, 20 червня 2018, 09:57

Суд Кишинева визнав недійсними результати виборів мера Кишинева, на яких переміг голова проєвропейської "Платформи "Гідність і правда" Андрій Нестасе.

Прто це повідомляє Newsmaker.

Суд прийняв рішення у зв'язку зі скаргою Партії соціалістів, яка звинуватила обраного мера в передвиборній агітації в день виборів.

Рішення приймали за закритими дверима, засідання тривало більше п'яти годин. Суд, зокрема, визнав заклик Нестасе вийти на вибори, зроблений в день голосування, передвиборчою агітацією.

Суддя додав, що обидва кандидати, Нестасе і його суперник від Партії соціалістів Іон Чебан, займалися передвиборною агітацією на своїх сторінках в Facebook і в передачах, куди приходили як гості.

Рішення суду, однак, не означає, що переможцем виборів стає Чебан. Згідно із законодавством, якщо вищі судові інстанції залишать в силі рішення суду, нових виборів не буде.

У Молдові місцеві вибори не можуть проводитися менше, ніж за рік до чергових виборів до місцевих органів влади, які повинні відбутися в червні 2019 року. В цьому випадку виконувати обов'язки мера Кишинева продовжить Руслан Кодряну.

Нестасе після засідання закликав людей готуватися до масових протестів і пообіцяв, що буде оскаржувати рішення суду в Апеляційній палаті.

Нестасе на виборах набрав 52,16% голосів, а за кандидата від Партії соціалістів проголосували 47,84% мешканців столиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.