Польща: на конституційному референдумі буде до 10 запитань

Середа, 20 червня 2018, 15:10

На консультативному референдумі цього року громадяни Польщі будуть відповідати на щонайбільше 10 запитань стосовно змін у Конституції.

Про це заявив віце-голова канцелярії президента Павел Муха, пише PAP.

"Відповідно до рішення президента, без сумніву, у проекті постанови про проведення всенародного референдуму цих запитань не буде більше, ніж десять. Запитань може бути менше", – зазначив він.

Президент Анджей Дуда має намір надіслати до парламенту відповідний документ з остаточним змістом і кількістю запитань до 20 липня. У Сенату буде два тижні, щоб прийняти рішення. Сенатори не можуть вносити поправок до президентського проекту.

20 червня Муха зустрівся з маршалком Сенату Станіславом Карчевським. Глава Сенату підтримав ідею проведення референдуму. 

За даними ЗМІ, Дуда включив два питання, пов'язаних з ЄС. Він представив загалом 15 запитань для референдуму, серед яких встановлення пенсійного у 60 років для жінок і 65 для чоловіків, і згадка в конституції про "тисячолітню спадщину християнського народу".

Дуда запропонував провести референдум у Польщі 10 і 11 листопада - напередодні сторіччя відновлення незалежності країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.