Асад наступає на південному заході Сирії, населення масово тікає

Четвер, 21 червня 2018, 17:22
Сили режиму сирійського президента Башара Асада почали наступ на підконтрольні повстанцям райони на південному заході Сирії, що спричинило масову втечу місцевого цивільного населення.

Про це передає Reuters.

За даними правозахисників, за останні 2 дні близько 12,5 тисяч цивільного населення втекли з міст Бусра аль-Харірі та сусідніх районів провінції Дераа.

Цей наступ проурядових військ може призвести до подальшої ескалації війни в Сирії, яка триває вже 7 років. Раніше сили Асада відвоювали частину області у повстанців за допомогою російської авіації і підтримуваних Іраном бойовиків. Асад неодноразово обіцяв повернути "кожен дюйм" прикордонних з Йорданією та Ізраїлем частин Сирії, зокрема окупованих Ізраїлем Голанських висот.

13 червня Асад заявив, що його уряд все ще дотримується політичного рішення для утримуваного повстанцями південно-заходу Сирії, але буде використовувати військову силу, якщо зусилля не увінчаються успіхом.

Сполучені Штати пригрозили, що здійснять "тверді і належні заходи" у відповідь на порушення сирійським урядом перемир'я у домовленій зоні деескалації на південному заході країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.