Каталонія розриває протокольні відносини з королівським двором Іспанії

П'ятниця, 22 червня 2018, 16:18

Каталонська влада у п'ятницю заявила, що розриває протокольні відносини з королівським двором Іспанії з огляду на те, що король досі не вибачився за "покривання насильства" під час референдуму за незалежність регіону минулого року.

Про це повідомляє іспанське видання El Mundo.

Глава Женералітету (уряду) Каталонії Кім Торра повідомив, що ніхто із членів каталонського уряду більше не братиме участь у заходах, організованих іспанським королівським двором.

Крім того, каталонський уряд не запрошуватиме представників королівського двору на організовані каталонськими владою заходи.

Торра також вирішив залишити пост почесного віце-президента фонду принцеси Жиронської, одним з опікунів якого є король Іспанії.

Як пояснив Торра, Каталонія до останнього сподівалась, що "король подумає і вибачиться за те, що покривав жорстокість" на референдумі про незалежність Каталонії.

"27 вересня ми проголосили незалежність, ми хочемо, щоб волю людей поважали, ми не піддані", - сказав Торра.

Водночас Торра все-таки візьме участь у відкритті Середземноморських ігор в каталонському місті Таррагоні за участі короля Феліпе VI. Під час заходу Торра передасть іспанському монарху звіт про "насильство на референдумі", підготований омбудсменом Каталонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.