Глава МЗС Македонії пообіцяв пакет помідорів за підтримку членства в ЄС

Понеділок, 25 червня 2018, 12:00

Міністр закордонних справ Македонії Нікола Дімітров пообіцяв усім, хто підтримує початок переговорів з його країною про вступ до Євросоюзу, "свіжий" стимул.

Як пише Politico, йдеться про македонські помідори.

"Хто б не підтримав початок переговорів з ЄС про вступ Македонії наступного тижня, ми обіцяємо надіслати вам свіжий пакет македонських помідорів поштою", - пожартував у своєму Twitter Дімітров в неділю, стверджуючи, що мова йде про "найсмачніші помідори в світі" .

Як відомо, Македонія підписала угоду з Грецією про зміну назви, яка відкриває шлях до початку переговорів Македонії та ЄС про членство.

Очікується, що Рада ЄС - щомісячна зустріч міністрів закордонних справ ЄС - обговорить питання про розширення Євросоюзу у вівторок, напередодні саміту лідерів ЄС цього тижня в Брюсселі.

Країни ЄС поділені на два табори: ті, хто виступає за розширення, та ті, які, як Франція і Нідерланди, наголошують на проблемах безпеки і прагнуть відкласти обговорення прийняття нових членів, поки наступного року Британія не вийде з ЄС та не відбудуться вибори до Європейського парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: