У Греції заворушення через угоду щодо назви Македонії, поліція застосувала спецзасоби

фото
Вівторок, 26 червня 2018, 09:51

Протестувальники зіткнулися зі спецпризначенцями біля Міжнародного виставкового та конференц-центру в грецьких Салоніках, де правляча СІРІЗА проводила захід, щоб представити переваги угоди, досягнутої між Грецією і Македонією минулого тижня.

Про це пише Еkathimerini.

За даними ЗМІ, вболівальники футбольного клубу ПАОК намагалися штурмувати виставковий зал, але були заблоковані правоохоронцями, які відповіли сльозогінним газом.

Організатори заходу спочатку планували провести його в культурному центрі в Тумбі, але вирішили змінити місце проведення після того, як прихильники ПАОК, місцеві жителі та інші групи оголосили акцію протесту поблизу центру.

 
 
 

У неділю понад 5 тисяч осіб протестували в другому за величиною місті Греції Салоніках проти угоди щодо нового імені Македонії, яка прагне покласти край майже 27-річній суперечці між державами.

Націоналісти у Греції та Македонії виступають проти угоди, за умовами якої грецьку сусідку буде переіменовано на Республіку Північна Македонія.

Нагадаємо, Греція і Македонія 17 червня підписали угоду про зміну назви колишньої югославської республіки на Республіку Північна Македонія.

Угода відкриває шлях вступу до НАТО та ЄС для колишньої югославської республіки і покладе край 27-річній суперечці між двома країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.