"Ви наша єдина надія": косовські серби написали листа Путіну

П'ятниця, 29 червня 2018, 11:00

Рух сербів Косова і Метохії "Батьківщина" 28 червня опублікував відкритий лист президенту Росії Владіміру Путіну з проханням не допустити визнання Косова на міжнародному рівні. 

Лист у повному обсязі опублікувало видання Eadaily.

У листі косовські серби скаржаться Путіну на "зайву поступливість своєї влади".

Вони пишуть, зокрема, що "за розпорядженням президента Сербії закриті органи державної влади в Косові і Метохії, а сепаратистам віддані система правосуддя, поліція, захист цивільного населення". 

Крім того, стверджують косовські серби, президент Сербії Александр Вучич готується підписати всеохопний мирний договір "з сепаратистами з Приштини", що означатиме "фактичне відокремлення Косова і Метохії від Сербії". 

Тому косовські серби у разі підпісання цього договору та якщо Белград буде вимагати від РФ місце в Організації Об'єднаних Націй для Косова просять Путіна  "не погоджуватися на це". 

"Поки існує Резолюція 1244, в якій сказано, що Косово і Метохія - це Сербія, вона є Сербією", - заявляють косовські серби. 

Вони стверджують, що "будь-яка влада не вічна, і сьогоднішня в Белграді теж".

"Сподіваємося, що якась майбутня влада в Сербії скасує всі антиконституційні і антидержавні договори, які підписав діючий режим. А до тих пір Ви - наша єдина надія на те, що самопроголошена республіка Косово ніколи не буде визнана на міжнародному рівні", - йдеться у листі до Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.