У Льєжі тисячі людей вшанували пам'ять трьох загиблих під час теракту

фото
Неділя, 3 червня 2018, 17:03

У неділю в бельгійському місті Льєж близько 3 тисяч людей провели марш, щоб вшанувати пам’ять жертв стрілянини, яку правоохоронці розглядають як терористичну атаку.

Про це повідомляє Le Soir.

Більшість учасників маршу були одягнені в білу одежу. Вони пройшли по вулицях міста, а потім поклали білі троянди на місці нападу Бенжамена Германа, який у вівторок застрелив двох жінок-поліцейських та студента.

 

Після маршу учасники випустили у небо сотні білих кульок.

 

22-річний студент Сіріл Вангрікен, застрелений Германом в автомобілі, буде похований у понеділок. Двох убитих офіцерів поліції посмертно нагородили найвищими цивільними медалями Бельгії. Їх поховають у вівторок, очікується, що на похороні будуть присутні урядові чиновники та представник короля Бельгії.

Напад у вівторок скоїв 36-річний бельгієць Бенжамен Герман, якого напередодні злочину відпустили на 36 годин із в’язниці. Він вбив двох жінок-поліцейських та молодого хлопця у центрі Льєжа. Перед нападом він також вбив свого знайомого.

Злочинець також намагався захопити заручників перед тим, як його ліквідували. Бельгійська прокуратура розслідує стрілянину як теракт.

Герман був відомий поліції, але не у зв’язку з радикальними поглядами. Він був засуджений за незаконний обіг наркотиків і вважався психологічно нестійким.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: