На Балтиці почались масштабні навчання НАТО "Удар шаблі"

Понеділок, 4 червня 2018, 08:41

У регіоні Балтійського моря почалися щорічні міжнародні навчання Saber Strike ("Удар шаблі") за участі 18 тис. військових з 19 країн НАТО і партнерів альянсу.

Про це пише Delfi.

Військові маневри під керівництвом збройних сил США в Європі триватимуть в Литві, Латвії, Естонії та Польщі до 15-го червня. Цьогоріч у навчаннях бере участь також розміщена в рамках розширеної присутності НАТО в Прибалтиці багатонаціональна бойова група військових з США, Німеччини, Великої Британії і Канади.

У цей же час в Литві відбудуться національні навчання "Гуркіт грому", в Балтійському морі - навчання Baltpops. Всього в Литві одночасно будуть тренуватися до 13 000 військових.

У Латвії одночасно з Saber Strike проходять міжнародні військові навчання Summer Shield XV. Загалом у навчаннях на території Латвії візьмуть участь понад 3000 військовослужбовців з Албанії, США, Данії, Італії, Канади, Латвії, Великої Британії, Норвегії, Польщі, Словенії, Іспанії та Німеччини.

У ході навчань будуть проводитися операції на суші, в морі і в повітрі. Міжнародні навчання Saber Strike проводяться з 2010 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.