У Кембриджському університеті бракує чорношкірих студентів

Понеділок, 4 червня 2018, 13:33

Кембриджський університет просить про допомогу шкіл та батьків, аби збільшити у своїх лавах кількість чорношкірих студентів.

Про це пише BBC.

З 2012 по 2016 року деякі коледжі Кембриджа не прийняли жодного чорношкірого британського студента. Університет у коментарі виданню Financial Times заявив, що не в змозі самотужки впоратися з "покращенням різноманіття".

Аналогічна проблема існує також в Оксфордському університеті, наголошує видання.

З 29 коледжів Кембриджа 6 прийняли менше ніж десяток чорношкірих студентів чи представників змішаних рас у період між 2012 та 2016 роками.

Коледж Святого Едмунда, наприклад, отримав заявки від понад 30 перспективних чорношкірих студентів, але не запропонував навчання жодному з них. Даунінг-коледж зробив від 8 до 12 пропозицій на 95 заявників.

"Необхідно зробити більше, щоб підготувати здібних чорношкірих студентів до подання заявок в Кембридж та Оксфорд, тому ми значно збільшили фінансування таких програм як Target Oxbridge", - йдеться в заяві університету.

Target Oxbridge пропонує індивідуальне навчання для чорношкірих студентів, щоб підвищити їх шанси на вступ до університетів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: