Єврокомісар Шефчович готовий поборотися за посаду президента Єврокомісії

Вівторок, 5 червня 2018, 10:21

Європейський комісар від Словаччини і віце-президент Єврокомісії у справах енергетичного союзу Марош Шефчович у понеділок заявив, що готовий поборотися за крісло голови Європейської комісії.

Про це повідомляє Politico.

У Братиславі на зустрічі соціал-демократів з країн Вишеградської четвірки - Словаччини, Чехії, Угорщини та Польщі, а також Болгарії - чехи представили пропозицію про висунення кандидатури Шефчовича.

"Я готовий використати цю пропозицію наших чеських партнерів і позитивні сигнали від інших партнерів в регіоні", - сказав Марош Шефчович у письмовому коментарі Politico.

"Я вважаю, що європейські соціал-демократи можуть багато чого запропонувати з точки зору вирішення поточних проблем, і я хотів би, серед іншого, зосередитися на шляхах модернізації наших економік, зробити їх більш чистими, розумнішими, гарантуючи, що ніхто не залишиться позаду", - додав віце-президент ЄК.

Заява Шефчовича надійшла майже за рік перед виборами до Європейського парламенту, новий склад якого буде затверджувати кандидатуру нового президента Європейської комісії.

Партія європейських соціалістів, друга за величиною група в Європейському парламенті, ще не визначилася зі своїм кандидатом. Проте група вже взяла курс на процес висунення кандидата, відповідно до якого посаду глави Єврокомісії отримає кандидатура, висунута найбільшою політичної коаліцією в Європейському парламенті.

Інші можливі кандидати від соціалістів - глава зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріка Могеріні і колишній президент Європарламенту Мартін Шульц.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.