У Литві ЗМІ хочуть прирівняти до стратегічних підприємств

Вівторок, 5 червня 2018, 13:32

Прем’єр Литви Саулюс Скверняліс заявив, до власників засобів масової інформації слід застосовувати ті ж вимоги, що й до інвесторів у стратегічні підприємства.

Про це повідомляє портал Delfi.

Прем’єр підтримав пропозицію парламентського Комітету з національної безпеки і оборони виробити поправки до закону, щоб ліцензії на транслювання і ре трансльований зміст видавалися тільки в тому випадку, якщо власники і керівники ЗМІ "відповідають вимогам бездоганної репутації та інтересам національної безпеки".

"В плані введення певних ліцензій або порядку ситуація схожа на ситуацію з нашими стратегічними підприємствами, у всякому разі може бути схожа. Головне - що держава повинна знати, хто власник ЗМІ і чи не є це загрозою нашій національній безпеці", - сказав Скверняліс.

У відповідності з законом про захист важливих для забезпечення національної безпеки об'єктів, інвесторами у стратегічні підприємства Литви можуть бути тільки ті особи, які не становлять загрози для інтересів нацбезпеки. Щодо них проводять спеціальну перевірку.

"На сьогоднішній день є прийнятий і діючий закон, є процедури, в яких беруть участь і спецслужби, і спеціальна робоча група, сформована при уряді, і вона оцінює це. Якщо цей сегмент (ЗМІ – ред.) потрапив би в дану область регулювання, я не побачив би якоїсь загрози", - заявив прем’єр Литви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: