США: закон про створення Антикорупційного суду має відповідати вимогам МВФ

Вівторок, 5 червня 2018, 19:02

США нагадали про необхідність створення Україною справді незалежного антикорупційного суду і наголосили: відповідне законодавство має задовольняти МВФ.

Про це йдеться у заяві  речниці Державного департаменту США Хезер Науерт.

"Створення справді незалежного антикорупційного суду є найбільш важливим, невідкладним кроком, який влада може здійснити для задоволення цих вимог (висловлених під час Революції гідності – ред.) та звести нанівець корупцію, яка продовжує загрожувати національній безпеці, добробуту та демократичному розвитку України", - йдеться у заяві.

Як зазначається, Сполучені Штати повністю підтримують Міжнародний валютний фонд, який визначить, чи не суперечить новий закон про створення суду зобов'язанням України відповідно до програми МВФ.

"Ми погоджуємося з МВФ, що будь-яке законодавство щодо створення антикорупційного суду має включати центральну роль ради міжнародних експертів, аби забезпечити відбір кваліфікованих суддів", - йдеться у заяві.

"Сполучені Штати чітко зазначають, що законодавство зі створення суду має задовольняти МВФ, який надає важливу фінансову підтримку українському уряду. З цієї причини ми закликаємо українську владу обговорити відповідні законодавчі пропозиції безпосередньо з МВФ та ухвалити закон, який відповідає вимогам МВФ", - заявила речниця Держдепу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.