Російські військові увійшли до останнього анклаву повстанців на півдні Сирії

Четвер, 12 липня 2018, 16:30

Високопоставлена російська військова делегація увійшла в утримуваний повстанцями район південного сирійського міста Дераа і почала переговори про його передачу державному правлінню.

Про це заявили представники повстанців і свідок, пише Reuters.

Дві броньовані машини з високопоставленими російськими офіцерами увійшли в район Аль-Шая в зруйнованому місті і почали переговори з командирами Вільної сирійської армії про виконання умов угоди про капітуляцію. Близько 2 тис. повстанців із сім'ями залишилося в цьому районі. Угода включає їхню евакуацію і здачу зброї.

Повстанці хочуть покинути південний регіон і переміститися на північний захід, що межує з Туреччиною. Там залишився їхній останній опорний пункт.

Сирійська армія готується підняти прапор над Дераа. Таким чином президент Сирії Башар Асад за вирішальної допомоги Росії та Ірану відновив контроль над більшістю сирійських територій, захоплених повстанцями з 2011 року, коли в країні почалася війна.

Сполучені Штати раніше пригрозили, що здійснять "тверді і належні заходи" у відповідь на порушення сирійським урядом перемир'я, але повстанці заявили, що США сказали їм не чекати ніякої американської військової підтримки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.