Європол вилучив рекордні 360 тонн підроблених пестицидів

Понеділок, 16 липня 2018, 10:26

У Європі минулого тижня вилучили рекордну кількість заборонених або підроблених пестицидів в результаті операції Silver Axe III, яка була проведена Європолом за підтримки Європейського бюро з питань боротьби з шахрайством (OLAF).

Про це повідомляє сайт Європолу.

В результаті операції виявили 360 тонн заборонених або підроблених пестицидів, яких було б достатньо, щоб обробити територію площею 48 000 квадратних кілометрів.

 

Протягом 20 днів правоохоронці проводили перевірку в основних морських портах, аеропортах та на кордоні, а також виробництвах та об’єктах перепакуванню в 27 країнах: Австралії, Бельгії, Болгарії, Хорватії, Кіпрі, Франції, Фінляндії, Німеччині, Греції, Угорщині, Ірландії, Литві, Люксембургу, Мальті, Молдові, Польщі, Португалії, Румунії, Сербії, Словаччині, Словенії, Іспанії, Швейцарії, Великобританії, Україні, Нідерландах та Італії.

Пестициди є одним з найбільш регульованих продуктів у світі, і в ЄС їх можна продавати та використовувати тільки, якщо продукція зарекомендувала себе як безпечна та дозволена.

У Європолі повідомили, що частка підроблених та незаконних пестициді в ЄС оцінюється у 14% ринку.

"Це не просто проблема для компаній, продукти яких підробляються, але більш важливо, що вони становлять ризик для здоров'я та навколишнього середовища, оскільки вони не підлягають будь-яким жорстким тестам безпеки чи нормативним актам, які дозволяють використовувати пестициди", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, держави ЄС підтримали пропозицію Єврокомісії ввести заборону пестицидів, які вбивають бджіл.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.