У Британії нарешті підтримали заборону на пестициди, що вбивають бджіл

П'ятниця, 10 листопада 2017, 11:52

У Великій Британії нарешті висловили свою підтримку на заборону всіх пестицидів, що вбивають бджіл.

Про це повідомляє Standard.co.uk.

Міністр навколишнього середовища Британії Майкл Гоув заявив, що повна заборона на пестициди, що завдають шкоди бджолам у сільській місцевості в Європі, буде підтримана Великою Британією та збережена після Brexit.

На відміну від попередньої позиції уряду Британії щодо пестицидів "неонікотиноїдів", Гоув заявив, що нові докази показують, що небезпека для бджіл та інших комах від хімічних речовин є "більшою, ніж раніше вважалося".

Екологічні активісти привітали такий намір британського уряду.

За його словами, наука виправдовує подальші обмеження щодо їх використання, які були запропоновані Європейським Союзом, і, якщо не буде зміни доказів, то уряд підтримуватиме цю заборону й після Brexit.

Як відомо, з 2013 року ЄС заборонив використання трьох неонікотиноїдів для використання на певних культурах, таких як насіння ріпаку, після того, як було виявлено ризики для медоносних бджіл.

Уряд Британії спочатку виступав проти заборони, стверджуючи, що немає достатніх доказів того, що пестициди завдають шкоди бджолам, однак інші держави-члени не погодились із позицією Британії. Заборона була запроваджена у всьому ЄС.

З того часу Європейська комісія запропонувала обмеження щодо трьох неонікотиноїдів, які дозволено використовувати на рослинах у теплицях, та що дозволить розширити заборону на такі культури, як цукрові буряки та насіння зимових злаків, оброблених хімічними речовинами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.