Сирійська армія захопила стратегічний пагорб біля Голанських висот

Понеділок, 16 липня 2018, 15:52

Сирійська армія взяла під свій контроль стратегічний пагорб, який виходить на окуповані Ізраїлем Голанські висоти.

Про це повідомляє Reuters.

Представники сирійської армії заявили, що взяли під свій контроль пагорб аль-Хаара на другий день великого наступу, метою якого є захоплення частини південно-західної Сирії біля кордону з Ізраїлем, які ще знаходиться в руках повстанців.

Сирійські повстанці досі утримують вузьку ділянку, що розділяє провінції Дар'а і Ель-Кунейтра, незважаючи на захоплення урядовими силами за підтримки Росії здебільшого провінції Дар'а.

Сили Башара Асада в неділю після масованого обстрілу взяли під контроль село Масхара, приблизно в 11 кілометрах від кордону Голанських висот, і тепер намагаються за підтримки авіації захопити вершини на південь від села.

Нагадаємо, сирійські урядові війська 12 липня підняли державний прапор на центральній площі у місті Дар'а, що на південному заході країни.

Поновлення контролю сирійського уряду над містом Дар'а має символічне значення для режиму Асада, оскільки саме звідси розпочалося повстання проти нього у 2011 році.

Таким чином Асад за вирішальної допомоги Росії та Ірану відновив контроль над більшістю сирійських територій, захоплених повстанцями з 2011 року, коли в країні почалася війна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.