Від початку року 74 українці отримали міжнародний захист у Польщі

П'ятниця, 20 липня 2018, 16:18

За повідомленням польського Управління з питань іноземців, у першій половині 2018 року міжнародний захист у Польщі отримали 74 громадяни України.

Про це повідомляє "Польське радіо".

У першій половині цього року 2,1 тис. іноземців попросили у Польщі міжнародного захисту. Це на 29% менше, ніж протягом аналогічного періоду минулого року.

Найчастіше захист у Польщі хотіли отримати росіяни (68%) та українці (10%). Загалом за цей період міжнародний захист отримали 225 іноземців.

За словами Якуба Дудзяка з Управління з питань іноземців, у першій половині цього року число іноземців з дійсними дозволам на перебування збільшилося на 25 тисяч осіб, натомість у першій половині 2017 року – на 36 тисяч.

Від початку року найбільше, тобто на 18 тисяч осіб, збільшилася група громадян України, котрі мають дозвіл на проживання у Польщі (збільшення до 163 тис.). На 3 тис. стало більше також білорусів (збільшення до 18 тис.), 1,1 тис. громадян Індії (до 8 тис. осіб) та на 800 в’єтнамців (збільшення до 12,5 тис. осіб).

Найбільше – на 19 тис. – збільшилося число посвідок на тимчасове перебування на період до 3-х років. Кількість дозволів на постійне перебування зросла на 3 тис.

Ці дані не враховують іноземців, котрі перебувають у Польщі на підставі віз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.