Туск застеріг Україну і Польщу від загострення історичного конфлікту

Понеділок, 9 липня 2018, 16:36

Президент Європейської ради Дональд Туск закликав Україну та Польщу знайти порозуміння у конфлікті довкола історичних питань.

Про це він заявив на прес-конференції у Брюсселі за підсумками саміту Україна-ЄС, повідомляє кореспондент "Європейської правди" з Брюсселя.

Туск наголосив, що у минулому між обома державами були трагічні сторінки, проте сьогодні через них існує ризик загострення конфлікту у відносинах.

"Не всі лекції з історії вивчені", - сказав Туск, додавши, що від відносин між обома державами залежить безпека всього регіону.

За його словами, тільки "повна солідарність" між Україною та Польщею може врятувати сусідні держави від повторення трагічної історії.

Дональд Туск закликав обидві держави знайти порозуміння у конфлікті.

"Закликаю владу обох країн до нового підходу двосторонніх відносин і позитивного мислення. До конфлікту між нами можуть прагнути тільки наші суперники або політичні дурні", - зауважив Туск.

Нагадаємо, 27 червня Сейм Польщі ухвалив зміни до оновленого закону про Інститут національної пам’яті, скасувавши статтю, що передбачає кримінальну відповідальність за приписування польському народу злочинів нацистів, однак не став вилучати норми про "злочини українських націоналістів" і кримінальну відповідальність за них. Київ заявив, що зміни скандального закону не задовольнили сподівань української сторони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: