Польща не має жодних списків нев’їзних українців - посол

Вівторок, 26 червня 2018, 18:33

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло заявив, що зараз не існує жодних списків українських громадян, яким заборонений в'їзд до Польщі.

Про це повідомляє УНІАН.

"Ви знаєте, що пан Святослав Шеремета в'їхав до Польщі. Це не проблема. Що означає, що якісь списки – є фантазія. Або хвороблива уява", - підкреслив Пєкло.

Нагадаємо, 18 листопада минулого року відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни і політичних репресій Святослава Шеремету не впустили до Польщі. Мотивували відмову - забороною на в'їзд у країну Шенгенської зони терміном на один рік.

24 травня цього року віце-прем'єр-міністр України, представник України в спільній українсько-польській комісії з історичних питань Павло Розенко заявив про відновлення спільних українсько-польських пошукових робіт під егідою Інституту національної пам'яті Польщі.

"Секретар державної комісії з питань увічнення пам‘яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета у Польщі бере участь у пошукових роботах польського Інституту національної пам'яті", - заявив Розенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.