Ризик Brexit без угоди реальний, якщо ЄС не змінить підхід - британський міністр

Понеділок, 23 липня 2018, 14:46

Без зміни підходу до переговорів про Brexit з боку ЄС існує "дуже реальна небезпека того, що вихід Великої Британії відбудеться без підписання угоди".

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант під час візиту до Берліна, повідомляє ВВС.

За словами Ханта, багато в ЄС вважає, що їм просто потрібно "почекати досить довго, і Британія здасться", але "цього не відбудеться".

Міністр зазначив, що сценарій "без угоди" буде складним, але Британія все одно буде "процвітати економічно".

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас на цій прес-конференції заявив, що хоче укласти угоду і не бажає "безладного Brexit".

"Ми знаємо, що кожен повинен зробити взаємні поступки, щоб отримати цю угоду. Ми знаємо, що у Європейського Союзу є свої інтереси, спільні інтереси, а не тільки окремих держав-членів. І, звичайно, Британія не хоче надмірно ускладнювати рамкові умови для економічної діяльності, а також питання безпеки або наше зовнішньополітичне співробітництво", - сказав він.

Нагадаємо, 19 липня Єврокомісія опублікувала документ, присвячений виходу Британії з блоку, в якому, серед іншого, 27 країнам рекомендується готуватися до провалу переговорів про Brexit.

У свою чергу, уряд Британії почав розсилати споживачам щотижневі інформаційні бюлетені про те, як переконатися, що вони готові до хаотичного Brexit, який станеться у разі відсутності угоди з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.