У Польщі пояснили, чому українські мігранти кращі за інших

Вівторок, 24 липня 2018, 11:36

Спікер польського Сенату Станіслав Карчевський заявив, що Польща радо вітає українських мігрантів, бо вони здатні поважати польські цінності.

Про це він розповів у інтерв’ю Deutsche Welle.

Відповідаючи на запитання журналіста, чому Польща не виконує зобов’язання щодо прийому біженців з північної Африки та Близького Сходу відповідно до вимог ЄС, Карчевський почав наводити традиційне пояснення Варшави "про мільйони українців", яких приймає країна.

"Чи знають критики, що за останні два роки до Польщі приїхало понад два мільйони українців? Багато політиків в ЄС цього не знають", - заявив Карчевський.

При цьому політик дав зрозуміти, що Польща не згодна давати притулок мігрантам на підставі культурно-релігійних відмінностей.

"Мова йде не про квоти або розподілі мігрантів, а про вибір моделі суспільства, в якій ми хочемо жити. Ми бачимо, що відбувається в світі - в Німеччині, Франції, де існують паралельні суспільства, які не хочуть інтегруватися, тому що вони віддані різним цінностям", - заявив спікер польського сенату.

"Польща рада українцям, тому що вони з великою ймовірністю будуть поважати наші цінності", - додав Карчевський. При цьому він не згадав про те, що абсолютна більшість українців у Польщі є трудовими мігрантами, а не шукачами притулку.

За повідомленням польського Управління з питань іноземців, у першій половині 2018 року міжнародний захист у Польщі отримали всього 74 громадяни України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.