Міністр торгівлі Британії: продовження переговорів про Brexit буде зрадою виборців

П'ятниця, 27 липня 2018, 17:53

Міністр торгівлі Великої Британії Ліам Фокс закликав прем'єр-міністру Терезу Мей ​​не продовжувати переговори щодо Brexit, стверджуючи, що це буде "повною зрадою" тих, хто голосував за вихід з ЄС.

Про це повідомляє Politico.

Фокс заявив, що "слід залишитися без угоди", якщо домовленість між Британією та ЄС не буде досягнута до кінця березня 2019 року.

"Громадськість сказала нам залишити Європейський Союз, це не було консультування, і громадськість вже цікавиться, чому нам знадобиться більше чотирьох років після референдуму для повного виходу з ЄС", - сказав Фокс , додавши, що виборці будуть праві, відчуваючи себе зрадженими.

Фокс, який проводив кампанію за Brexit, також звинуватив ЄС в тому, що "політична ідеологія" перевищує стурбованість щодо "добробуту" громадян та закликає Британію до сценарію "без угоди".

Міністр попередив, що ЄС має демонструвати більшу гнучкість у переговорах і не може "продовжувати відмовлятись від речей, не кажучи точно, що саме вони хочуть", якщо блок хоче уникнути сценарію "без угоди".

Головний переговірник ЄС Мішель Барньє напередодні заявив, що Брюссель не дозволить Британії зберігати тарифи ЄС після Brexit, що є ключовим елементом митної пропозиції Терези Мей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.