Прем’єр Британії особисто очолить переговори з ЄС про Brexit

Вівторок, 24 липня 2018, 17:31

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відтепер вона очолить переговори з Євросоюзом, а департамент з питань Brexit переключиться на підготовку до виходу країни з блоку.

Про це йдеться у письмовій заяві до парламенту, повідомляє Reuters.

Спеціальний підрозділ в офісі Мей протягом останніх місяців відігравав все більшу роль у переговорах про Brexit, а її заява у вівторок формалізує таку відповідальність.

"Я очолю переговори з Європейським Союзом, також від мого імені в цьому процесі виступатиме міністр з питань Brexit. Департамент з питань виходу з ЄС (DExEU) буде продовжувати керувати всією підготовкою уряду до Brexit: внутрішня підготовка до обох сценаріїв, як з угодою, так і без угоди, все необхідне законодавство та підготовка до переговорів з метою реалізації деталей майбутніх відносин", - зазначила Мей.

Нагадаємо, 19 липня Єврокомісія опублікувала документ, присвячений виходу Британії з блоку, в якому, серед іншого, 27 країнам рекомендується готуватися до провалу переговорів про Brexit.

У свою чергу, уряд Британії почав розсилати споживачам щотижневі інформаційні бюлетені про те, як переконатися, що вони готові до хаотичного Brexit, який станеться у разі відсутності угоди з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.