Польська опозиціонерка назвала українців "п’ятою колоною", а потім розкаялася

Понеділок, 30 липня 2018, 14:04

У Польщі розгорівся скандал через образливу заяву депутатки міської ради Варшави від опозиційної партії "Громадянська платформа" Моніки Суски на адресу українців – вона назвала їх "п’ятою колоною".

Про це повідомила Gazeta Wyborcza.

Відповідний коментар Суска залишила на своїй сторінці у Twitter.

"У мене завжди був свій погляд щодо українців. А ми надаємо їм владу. Українці в "Бедронці", українці в транспорті, українці на будівництві, а тепер українці ще й п’ята колона. Запевняю вас, це не окремий випадок. Нещодавно на площі Шембека українці влаштували авантюру на захист партії "Право і Справедливість", - написала Суска.

 

Слова депутатки стосувалися демонстрацій у Варшаві проти змін до закону про Верховний суд Польщі. Після швидкого схвалення Сенатом закон у четвер підписав президент Анджей Дуда. У цей день відбулися масові протести, поліція застосувала проти демонстрантів перцевий газ.

Один із демонстрантів був особливо агресивним. Згодом з’явились повідомлення, що він схожий на українця В’ячеслава Скідана, який виступав у програмі "Jaka to melodia". Хоча ця інформація була спростована, українця продовжували називати "провокатором TVP".

У партії "Громадянська платформа" розкритикували колегу за антиукраїнське повідомлення. Лідер фракції Громадянської платформи у міській раді Ярослав Шостаковський назвав пост "абсолютно скандальним і неприпустимим".

Після хвилі критики Суска видалила скандальний твіт та опублікувала вибачення. "Я не знаю, що сталося зі мною, але страшенно прошу вибачення. Не тільки у всіх українців, а й особливо у пана В’ячеслава", - сказала Суска в коментарі Fakt24, додавши, що шкодує, що її безвідповідальне повідомлення кинуло тінь на всю партію.

Проте, за словами Шостаковського, депутатку буде покарано.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: