ЄС відклав виплату 100 млн євро допомоги Молдові через скасовані вибори

Вівторок, 3 липня 2018, 16:29

Євросоюз відклав виділення першого траншу макрофінансової Молдові через скасування результатів виборів у Кишиневі.

Про це повідомила прес-служба Єврокомісії у відповідь на запит видання NewsMaker.

Видання поцікавилось у Єврокомісії, чи вплине скасування результатів місцевих виборів в Кишиневі на виділення Молдові макрофінансової допомоги в розмірі €100 млн.

У Єврокомісії нагадали, що фінансова підтримка ЄС обумовлена ​​декількома факторами.

"Вона залежить від успішного впровадження певних економічних заходів, а також виконання політичних умов - поваги демократичних механізмів, дотримання верховенства права і поваги прав людини", - йдеться у відповіді прес-служби Єврокомісії.

У Єврокомісії заявили, що політичних умов Молдова не виконала.

"Оцінка, проведена Єврокомісією спільно з Європейською службою зовнішньої політики, показала, що політичні умови не були виконані. Цей висновок був зроблений виходячи з останніх подій в Молдові і, зокрема, рішення Вищої судової палати від 25 червня про визнання недійсними результатів виборів в Кишиневі", - заявили у Єврокомісії.

Нагадаємо, 19 червня суд Кишинева визнав недійсними результати виборів мера молдовської столиці, на яких переміг проєвропейський кандидат від опозиції Андрій Нестасе.

21 червня судді Апеляційної палати залишили в силі це рішення і відхилили скаргу Нестасе. Після цього ЄС виступив із закликом поважати волю виборців.

Пізно ввечері 25 червня Вища судова палата залишила в силі рішення нижчих інстанцій, а ЄС повторно закликав Молдову поважати результати виборів мера Кишинева.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: