Європарламент закликав призупинити фінансову підтримку Молдови

Четвер, 5 липня 2018, 13:34

Європейський парламент у четвер закликав Європейську комісію призупинити будь-яку передбачену на сьогодні макрофінансову допомогу Молдові у зв’язку зі скасованими результатами виборів мера Кишинева.

За резолюцію із таким закликом проголосували 343 депутати, 35 – проти, 160 – утрималися, повідомляє сайт Європейського парламенту.

У резолюції підкреслюється, що рішення визнати недійсними результати виборів не поважає демократичні механізми і тому Європарламент закликає Єврокомісію "призупинити будь-які передбачені на сьогодні виплати макрофінансової допомоги Молдові".

Євродепутати засудили рішення Верховного суду Молдови визнати недійсним голосування на тій підставі, що обидва кандидати, використовуючи у день виборів соціальні мережі для заохочення людей іти на дільниці, порушили виборчий закон.

Вони просять поважати волю виборців та закликали молдовську владу до реформування судової системи, щоб запобігти подальшій ескалації ситуації.

Раніше прес-служба Європейської комісії повідомила молдовським ЗМІ про те, що вона вирішила відкласти виділення першого траншу макрофінансової допомоги Молдові через скасування результатів виборів у Кишиневі.

ЄС неодноразово закликав Молдову поважати результати виборів мера Кишинева, на яких переміг проєвропейський опозиційний кандидат Андрій Нестасе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: