Парламент Македонії повторно схвалив угоду про зміну назви країни

Четвер, 5 липня 2018, 14:08

Парламент Македонії у четвер вдруге ратифікував угоду з Грецією про перейменування колишньої югославської республіки на Республіку Північна Македонія.

Про це повідомляє македонське агентство МИА.

За це рішення проголосували 69 депутатів, один утримався. На засіданні були відсутні представники опозиційної партії "Внутрішня македонська революційна організація - Демократична партія македонської національної єдності".

Парламент був вимушений вдруге схвалити угоду після того, як президент Георге Іванов 26 червня відмовився підписати закон. Іванов вважає, що "угода ставить Республіку Македонію в положення рабства і залежності відносно Греції".

Після повторної ратифікації угода знову буде надіслана президенту, який відповідно до Конституції зобов'язаний її підписати.

Греція і Македонія 17 червня підписали угоду про зміну назви колишньої югославської республіки на Республіку Північна Македонія.

Угода відкриває шлях вступу до НАТО та ЄС для колишньої югославської республіки і покладе край 27-річній суперечці між двома країнами.

Нова назва Македонії - Республіка Північна Македонія – буде винесена на загальнонаціональний референдум восени цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: