У Ризі затримали шеф-редактора російського ресурсу "Sputnik Латвія"

Четвер, 5 липня 2018, 14:00

Співробітники Поліції безпеки затримали в Ризі шеф-редактора інтернет-видання "Sputnik Латвія" Валентина Роженцова.

Про це повідомляє "РИА Новости".

Затримання відбулося в середу ввечері, коли Роженцов прилетів до Риги з Москви.

"Мене затримали для розмови, як це вони назвали. Протоколів не складали. Поліцію безпеки цікавила моя робота на посаді шеф-редактора "Sputnik Латвія" і робота самого ресурсу в Латвії. Всю ніч я був в кабінетах співробітників поліції безпеки. Мене відпустили сьогодні вранці, менше ніж через 12 годин. Це не вважається формальним затриманням в Латвії", - заявив Роженцов.

Латвійський портал Delfi наразі безуспішно намагався зв'язатися з Роженцовим і отримати його коментарі.

Російське державне агентство Sputnik, яке є підрозділом агентства Russia Today, виробляє новинний контент на 30 мовах.

Представники латвійських спецслужб і експерти НАТО неодноразово заявляли, що Sputnik є одним з інструментів російської пропаганди. В березні 2016 року сайт позбавили домену в зоні .lv (після цього Sputnik змінив його і продовжив роботу), а юристів агентства Russia Today внесли у "чорний список" і не пустили на територію Латвії.

У березні 2017 року договір про співпрацю з Sputnik розірвало інформаційне агентство LETA. У квітні 2018 року Національна рада з електронних ЗМІ рекомендувала громадським ЗМІ не використовувати продукцію агентства Sputnik - зокрема, матеріали фотострічки.

Як відомо, пропаганда війни є порушенням латвійського закону про електронні ЗМІ. Раніше у зв'язку з цим у Латвії на півроку заборонили ретрансляцію телеканалу "Росія-РТР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.