Прем’єр Польщі задоволений компромісом ЄС щодо біженців

П'ятниця, 29 червня 2018, 13:26

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький задоволений рішеннями першого дня саміту Європейського Союзу у Брюсселі на тему міграційної політики. 

Про це повідомляє "Польське радіо". 

"Після понад двох років важких дискусій, розбіжностей та тиску, усі 28 країн одностайно підтримали позицію Польщі та Вишеградської групи: ні для примусового переселення", - написав він у соцмережі. 

Пізніше, виходячи з будинку Ради, він прокоментував досягнуті рішення під час розмови з журналістами.

"Це дуже добрий компроміс. Ми досягли того, чого ми очікували. Є положення про переселення біженців на добровільній засаді та реформу законодавства про надання притулку, що має бути прийнята на засаді одноголосності. Ми дуже цим задоволені", - підкреслив політик.

Як повідомлялося, після понад 10 годин переговорів та спроби Італії заблокувати рішення лідери ЄС досягли домовленості щодо міграції на саміті в Брюсселі.

Лідери домовились створити центри для мігрантів у тих країнах, які на це добровільно погодяться.

У цих центрах Євросоюз визначатиме, хто з мігрантів справді потребує політичного притулку, а хто є економічним біженцем, а тому має бути повернений у країну походження. 

Наразі не відомо, які країни погодились розмістити такі центри. Із цих країн біженців розподілятимуть у інші держави ЄС, які добровільно погодяться їх прийняти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.