Бундесвер забирає з України чергову групу поранених солдатів

П'ятниця, 6 липня 2018, 10:44

Найближчими днями Бундесвер перевезе до Німеччини чергових  українських солдатів, які отримали поранення під час бойових дій на сході України, для проходження лікування у клініках Бундесверу.

Про це "Європейській правді" повідомило посольство Німеччини в Україні.

6 липня до Києва прибула група лікарів Бундесверу для підготовки поранених українських солдатів до транспортування до Німеччини. Такого роду допомога надається уже всьоме. З 2014 по 2018 рік Бундесвер перевіз загалом 102 українських поранених, з яких 93 пройшли стаціонарне лікування у лікарнях німецького війська, а дев'ять – у цивільних клініках.

Нині ще двоє українських військовослужбовців перебувають у лікарнях Бундесверу.

"10 липня 2018 року керівник групи лікарів Бундесверу, старший лікар Міхаель Уль, постійний заступник посла ФРН в Україні Вольфґанґ Бінзайль, а також німецький військовий аташе, полковник Генштабу Норберт Гесс попрощаються з медичною місією, яка вирушає до Німеччини", - йдеться у повідомленні.

Раніше Бундесвер уже надавав Україні підтримку у вигляді медико-санітарних матеріалів, навчань та лікування тяжко поранених солдатів.

Німецький уряд також надавав українцям хірургічне та медичне обладнання, зкорема й каталки для транспортування пацієнтів та пристрої для інгаляційного наркозу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.