Австрія пропонує ЄС радикально змінити політику надання притулку - ЗМІ

П'ятниця, 6 липня 2018, 14:51

Австрія, яка нещодавно почала піврічне головування в ЄС, надіслала пропозиції країнам-членам щодо реформування політики надання притулку.

Про це повідомляє французьке видання Le Monde.

В документі, які був переданий представникам 28 країн на неофіційній нараді у Відні 2-3 липня, Австрія зазначає, що "ЄС та політичні еліти втратили контроль над ситуацією" щодо міграції.

Документ пропонує реформувати політику притулку, "яка дозволить не обробляти процедури надання притулку на європейській території". Австрія має намір дозволити надання притулку лише тим, хто "поважає цінності ЄС та її основні права та свободи" до 2025 року.

Австрія не згадує про "контрольні центри", про які йшлося на саміті ЄС минулого тижня. Проте Відень наполягає на зовнішніх центрах, які будуть керувати всіма заявками на надання притулку в майбутньому.

Видання відзначає, що текст в цілому являє собою дуже ідеологічне бачення, яке суперечить існуючому праву на притулок, метою якого є захист прав людини.

Австрія вважає, що "через їхнє походження та відсутність перспектив вони (мігранти) неодноразово мали великі проблеми живучи у відкритих суспільствах. Серед них - велика кількість молодих людей з недостатньою освітою чи без освіти. Багато хто особливо чутливий до ідеологій, які ворожі до свободи або пропагандують насильство".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: