Дуда прибув до Луцька для вшанування жертв польсько-українського конфлікту

фото
Неділя, 8 липня 2018, 12:29

Президент Польщі Анджей Дуда приїхав до Луцька, щоб взяти участь у заходах, приурочених до 75 роковин Волинської трагедії.

Про це пише "Громадське радіо".

Дуда відвідав собор апостолів Петра і Павла, де відбулася свята меса. Президент приїхав з делегацією о 10 ранку. У Старому місті перекрили в’їзд, охорона працює в посиленому режимі. На місці чимало поліції та СБУ. Людей перевіряють на вході в Старе місто на наявність заборонених предметів.

 
 

Одночасно з цим президент України Петро Порошенко прибуде в неділю з робочим візитом на південний схід Польщі, де у неіснуючому сьогодні українському селі Сагринь урочисто відкриє Меморіал пам'яті українців, які загинули від рук польських "селянських батальйонів" та підрозділів Армії Крайової у 1944 році. У березні 1944 року тоді від рук поляків загинуло 660 українців.

Порошенко відвідає також Волинську область з метою участі у заходах із вшанування пам'яті українців - жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років.

За даними ЗМІ, українська сторона пропонувала здійснити вшанування полеглих українців та поляків разом. Проте польська сторона відмовилася.

11 липня у Польщі відзначають Національний день пам'яті жертв "геноциду, вчиненого українськими націоналістами". Вперше на державному рівні роковини Волинської трагедії у Польщі відзначили торік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: