Главу спецслужби Німеччини критикують за зустрічі з правими популістами

Понеділок, 13 серпня 2018, 08:34

Зустрічі глави спецслужби Німеччини Ганса-Ґеорґа Маасена з лідерами правих популістів з "Альтернативи для Німеччини" викликали критику в Бундестазі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Звісно, що пан Маасен не має жодної симпатії до АдН", - заявив речник Федерального відомства з охорони конституції Німеччини у відповідь на критику.

Ця заява стала реакцією на інформацію, що 2015 року Маасен двічі зустрічався з тогочасною головою АдН Фрауке Петрі.). Зустрічі відбулися ще до того, як партія пройшла в Бундестаг. Крім того, нинішній співголова правих популістів Александер Ґауланд теж визнав у інтерв'ю виданням Funke Mediengruppe, що він зустрічався з Маасеном. За словами Ґауланда, причиною цього стала підозра, що в лавах АдН міг перебувати агент впливу Москви. Політик стверджує, що вона не підтвердилася.

Раніше фракції СДПН, Зелених та Вільної демократичної партії звернулися до міністра внутрішніх справ ФРН Горста Зеегофера з вимогою прокоментувати дії свого підлеглого. У самому МВС підтвердили факт проведення двох зустрічей Маасена з Петрі 2015 року. На цих зустрічах керівник спецслужби жодних порад чи рекомендацій тодішній лідерці правих популістів не давав, запевнили у федеральному міністерстві. З серпня 2012 року Маасен провів 196 зустрічей з політиками з усіх політичних сил, нині представлених у Бундестазі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.