Сальвіні розкритикували за святковий прийом у ніч після обвалу мосту у Генуї

фото
П'ятниця, 17 серпня 2018, 13:22

Главу МВС Італії Маттео Сальвіні розкритикували за участь у партійному прийнятті на Сицилії в ніч після обвалу мосту у Генуї.

Про це повідомляє La Stampa.

"Ввечері 14 серпня, коли у Генуї рятувальні команди намагалися знайти живих і дістати загиблих з-під уламків мосту Моранді, а вся Італія була спустошена трагедією, міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні був на партійному прийнятті в провінції Мессіна" - зазначає газета.

Фото з святкового прийняття поширила у соцмережах партія "Ліга". На них Сальвіні усміхнений і в оточенні соратників, а на столах – біле вино, сицилійські лимони і наїдки.

 

На іншому фото – Сальвіні з святковим тортом з написом "Команда перемагає".

 

При цьому пости з світлинами зі свята на сторінках "Ліги" межують з дописами зі співчуттями у зв’язку з трагедією в Генуї.

Така поведінка міністра зустріла жорстку критику з боку політичних опонентів.

"Громадяни, яким довірили державну службу, мають виконувати свої обов’язки сумлінно і з честю – так каже Конституція. Фотографії Сальвіні, який святкує у драматичні для Генуї години - це плювок у біль нашої країни і заперечення цього конституційного принципу" - заявив голова Демократичної партії Італії Маттео Орфіні.

Ще один представник Демократичної партії Мікеле Ансалді заявив, що після такого для Сальвіні є лише один шлях – відставка.

Міністр відповів на критику зустрічними звинуваченнями на адресу Демократичної партії і її дій при владі в останні роки.

Частина мосту Моранді у Генуї довжиною близько 100 метрів обвалилася 14 серпня близько полудня. Впала секція, яка проходила над залізничними рейками та річкою Польчевера. Загинули 39 людей.

Прокурор Генуї Франческо Коцці заявив, що причиною обвалу мосту Моранді була людська помилка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.