Сальвіні: Італія витратить не менше €1 млрд в Північній Африці

П'ятниця, 3 серпня 2018, 19:10

Італія планує інвестувати "принаймні 1 мільярд євро" в країни Північної Африки, щоб зупинити міграційні потоки з регіону.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні, передає Politico.

"Наша мета полягає в тому, щоб контролювати південні кордони і, щоб відповісти всім тим, хто бачить у мені Сатану, ми готуємо проект, який передбачає, принаймні, 1 мільярд євро інвестицій для підтримки економіки і праці сотень тисяч людей у важких умовах", - сказав Сальвiнi, пояснивши, що ці інвестиції будуть зосереджені на сільському господарстві, рибальстві і торгівлі.

"Недостатньо закрити порти і вислати мігрантів додому. Необхідно також створити перспективи зростання і роботи в цих країнах", - сказав він, додавши, що правляча коаліція між його ультраправою "Лігою" і рухом "5 зірок", ймовірно, досягне успіху в тому, що "ліві ніколи не зробили".

За словами Сальвіні, ця ініціатива є частиною більш широкого поштовху до вирішення низки питань безпеки, що стосуються мафії, незаконного обігу наркотиків, тероризму та імміграції.

Міністр внутрішніх справ також заявив, що буде наполягати на прийнятті законодавства, яке скасовує право мігранта вимагати притулку, якщо він чи вона зробить "якийсь злочин", заявивши, що він буде домагатися "серйозних і стабільних угод" з африканськими країнами про повернення людей, які не мають права на притулок.

Італія повинна стати "головною дійовою особою" міграційної політики в Європі, заявив він, додавши, що незабаром вирушить в Туніс, Марокко та Алжир.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.