Путін привезе донських козаків як подарунок на весілля глави МЗС Австрії

П'ятниця, 17 серпня 2018, 19:46

Президент РФ Владімір Путін у якості подарунка на весілля глави МЗС Австрії Катрін Кнайсль привезе донських козаків.

Про це повідомляє австрійська телерадіокомпанія ОRF з посиланням на джерело в дипломатичних колах.

"На весіллі будуть присутні десять донських козаків - весільний подарунок від Путіна. За словами дипломатів, козаки повинні співати весільну пісню для Кнайсль", - повідомляє телерадіокомпанія.

Співрозмовники також зазначили, що Кнайсль під час свого весілля в суботу планує провести робочу розмову з Путіним в кулуарах. Про зміст розмови поки нічого невідомо.

За даними телерадіокомпанії, Кнайсль офіційно запросила Путіна на своє весілля на початку червня у Відні, в середині липня вона отримала позитивну відповідь від глави російської держави.

Співрозмовник зазначив, що підтримка діалогу в такому вигляді є дещо "старомодним підходом" до дипломатичної практики.

Він також відзначив, що це "дуже незвично", щоб міністр запрошував главу держави для робочого візиту, зазвичай такі запрошення відправляють коллегам з відповідним статусом - у цьому випадку це президент Александр Ван дер Белен.

Втім, австрійський президент не буде присутній на весіллі, однак будуть деякі члени уряду, включаючи канцлера Себастьяна Курца.

Як повідомлялося, президент РФ Владімір Путін 18 серпня по дорозі в Берлін планує відвідати весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.

У МЗС Австрії повідомили, що це буде "особистий візит на приватне свято, з якого не слід робити зміну зовнішньополітичної позиції Австрії".

Представник австрійського МЗС назвав приїзд президента Росії робочим візитом і заявив, що російська сторона "самостійно сплатить свої витрати".

При цьому австрійські ЗМІ нагадують, що візит Путіна до Відня два місяці тому обійшовся австрійським платникам податків у 423 тисячі євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.