Британія зупинила фінансування низки програм для опозиції в Сирії

Понеділок, 20 серпня 2018, 08:39

Уряд Великої Британії припинив фінансування деяких програм допомоги в контрольованих повстанцями районах Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

"Оскільки ситуація на місцях в деяких регіонах стає все більш важкою, ми скоротили підтримку деяких наших негуманітарних програм, але продовжуємо надавати життєво важливу допомогу тим, хто її потребує, щоб поліпшити безпеку і стабільність в країні", - йдеться в заяві уряду.

Видання The Times раніше повідомляло, що спроба створити незалежні поліцейські сили буде скасована з вересня, а проекти, які фінансують місцеві ради, будуть переглядатися і, ймовірно, будуть припинені до кінця фінансового року.

Також зазначається, що Міністерство закордонних справ і Департамент міжнародного розвитку визначили програми допомоги в північно-західній частині Сирії як "нестійкі". Північний Захід Сирії є останнім великим регіоном, який все ще утримуєтьтя повстанцями.

Уряд Британії заявив, що витратив 152 мільйони фунтів ($ 193,85 млн) на гуманітарні програми в Сирії за фінансовий 2017-2018 рік.

Нагадаємо, США заявили про припинення щорічних виплат Сирії в розмірі $230 млн. Гроші будуть перенаправлені на американську армію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: