Особи іноземного походження скоюють більшу частину зґвалтувань у Швеції - ЗМІ

інфографіка
Середа, 22 серпня 2018, 18:45

За даними шведського національного мовника, близько 58% чоловіків, засуджених у Швеції за зґвалтування чи спробу зґвалтування за останні п'ять років, народилися за кордоном.

Про це пише BBC.

Імміграція і злочинність є основними проблемами у загальній виборчій кампанії Швеції. Голосування відбудеться 9 вересня.

Антиімміграційні демократи Швеції сподіваються отримати значні результати, хоча вони опустилися на третє місце в останньому опитуванні громадської думки.

Кількість зареєстрованих зґвалтувань у Швеції набагато вища, тому не можна зробити ніяких висновків про роль іммігрантів в сексуальних нападах, зазначає канал. Водночас невеликий відсоток людей з усіх, що переїхали з-за кордону, засуджені за зґвалтування.

 

Коли Швеція прийняла найбільшу кількість прохачів притулку в 2015 році, кількість зареєстрованих зґвалтувань скоротилася на 12%, але згодом знову почала рости. У розпал міграційної кризи туди прибуло близько 160 000 мігрантів - більше на душу населення, ніж у будь якій іншій країні ЄС.

Майже 40% засуджених були вихідцями з країн Близького Сходу і Африки, причому 45 з 843 засуджених були вихідцями з Афганістану.

У тих випадках, коли жертва не знала нападника, частка правопорушників іноземного походження становила понад 80%, повідомляє SVT.

Колишній співробітник поліції, який народився в Афганістані, повідомив програмі, що деякі молоді афганці, які приїхали до Швеції в останні роки, дотримуються поглядів, які істотно відрізняються від шведського уявлення про сексуальну рівність.

 

У травні Швеція схвалила закон, який зобов'язує отримати згоду на секс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.