МЗС планує ротацію дипломатів наперед і призначатиме "послів без посольства"

Четвер, 23 серпня 2018, 11:36

МЗС України планує низку нововведень щодо роботи дипломатів, зокрема, вперше за всю історію відомства планується ротація дипломатів наперед.

Про це розповів державний секретар МЗС Андрій Заяць в інтерв’ю "Європейський правді".

"Зараз серпень 2018-го – а ми вже сформували перший етап ротації 2019 року. 36 працівників МЗС вже знають, що в 2019 році вони уже затверджені на ті чи інші посади в конкретній дипломатичній установі, знають про місяць, в якому вони туди поїдуть", - сказав Заяць.

Ще однією новацією стане призначення послів України з резиденцією в Києві. "Це – принципово новий тип посади. Про це йшлося давно, хоча ідея неоднозначно сприймалося багатьма. Та нам вдалося довести: є випадки, коли такі призначення будуть обґрунтованими і матимуть сенс. Хоча масовим це явище не стане", - сказав він.

Заяць уточнив, що МЗС має розробити і подати на розгляд президента положення про закордонну дипломатичну установу, де така можливість буде прописана.

"Приміром, у нас немає посла в Албанії, але є потреба у відкритті чи консульства, чи дуже маленького посольства – та ми не можемо фінансово собі цього дозволити. Тому можна почати з призначення посла з резиденцією в Києві", - сказав він.

Більше читайте в інтерв’ю: "Держсекретар МЗС: Третина наших дипломатів – це баласт, і тут потрібні системні зміни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.