Меркель змінила пріоритети у боротьбі за керівні пости в ЄС - ЗМІ

Четвер, 23 серпня 2018, 13:30
Канцлер Німеччини Ангела Меркель розраховує, що німці займуть керівні пости в таких структурах, як Єврокомісія і Європейський центробанк.

Про це пише Handelsblatt.

"Канцлер Меркель змінює свої пріоритети у боротьбі за керівні пости в Європі. Єнс Вайдман (глава Бундесбанка) пообіцяв Меркель бути готовим зайняти пост президента ЄЦБ. Але канцлер вважала за краще б, щоб німець зайняв ще одну сильну позицію в Європі. Вищим пріоритетом для Меркель є не ЄЦБ, а Єврокомісія", - йдеться у матеріалі.

Вайдмана вже давно розглядали як можливого наступника Маріо Драги на посаді голови Європейського центробанку, зазначає видання.

Окрім Вайдмана, Меркель готова запропонувати на пост президента ЄК і інших політиків, зокрема, Урсулу фон дер Ляєн, яка зараз є міністром оборони ФРН, а також міністра економіки та енергетики Німеччини Петера Альтмаєра.

Наступного року станеться зміна трьох ключових постатей - президента ЄЦБ, президента ЄК і президента Європейської ради. В останні десятиліття представники Німеччини не займали цих постів. Останній німецький президент Єврокомісії залишив цей пост у 1968 році, а ЄЦБ, штаб-квартира якого розташована у Франкфурті, увесь час очолювали французи та італійці (німецький соціал-демократ Мартін Шульц був президентом Європарламенту). Таким чином, Берлін може аргументувати наміри заповнити вакансії своїми кандидатами.

Зазначається, що у свою чергу французький президент Еммануель Макрон хоче заповнити керівні пости французами. 

Наступні вибори в Європарламент відбудуться в травні 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.