Глава МЗС Латвії заявив про загрозу "Північного потоку-2" для трансатлантичних відносин

Понеділок, 27 серпня 2018, 15:08

Глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич вважає, що проект "Північний потік-2" може стати каменем спотикання у трансатлантичних відносинах.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Латвії.

На зустрічі у норвезькому місті Ставангер Ринкевич заявив, що проект Nord Stream 2 загрожує збільшенням залежності від одного домінуючого постачальника та шляхів доставки енергоресурсу, що суперечить принципам Енергетичного союзу.

"Енергетика – це питання не лише європейської безпеки, а й трансатлантичних відносин. "Північний потік-2" може стати одним з каменів спотикання для трансатлантичних відносин" - йдеться у повідомленні.

Латвія, Литва та Естонія вже заявляли, що вважають "Північний потік-2" політичним проектом, яким Росія прагне збільшити залежність Європи від її газу і знизити роль України як транзитної країни.

Як відомо, з кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.