Британія назвала смішною заяву РФ про підготовку хіматаки в Сирії

Понеділок, 27 серпня 2018, 20:22

Найбільш високопоставлений британський офіцер у боротьбі з терористами ІДІЛ засудив російські заяви про те, що Велика Британія і США готуються влаштувати хімічну атаку в Сирії.

Про це пише The Telegraph.

Генерал-майор Фелікс Гедні, заступник командувача міжнародними військовими силами з розгрому ІДІЛ, відхилив як "абсолютно безглузді й пропагандистські" ствердження Москви про те, що Лондон і Вашингтон готуються до запуску ракети з хлором.

"Велика Британія є гордим членом коаліції з доведеним послужним списком", - сказав Гедні. "Всі члени коаліції засуджують застосування хімічної зброї", - додав він.

Раніше офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що американські кораблі з крилатими ракетами, що працюють спільно з "британськими спецслужбами", будуть інсценувати хімічну атаку на селище Кафр-Зайта на південь від Ідліба, щоб створити "привід для ракетних ударів Заходу і США".

Ідліб, притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також потужних джихадистських сил, був вражений хвилею повітряних ударів і обстрілів в цього місяця, в можливій прелюдії до повномасштабного урядового наступу. США застерегли від будь-якого застосування там хімічної або біологічної зброї і пообіцяли "рішучу відповідь" у разі атаки. Туреччина, яка встановила військові пости в Ідлібі, також застерігає Москву від можливого наступу на регіон, про що неодноразово заявляв підтримуваний Росією президент Башар Асад.

У квітні адміністрація Трампа зібрала коаліцію американських, французьких і британських сил для атаки на об'єкти сирійського уряду, пов'язані з виробництвом хімічної зброї, після атаки отруйним газом загинули десятки людей у районі Дума. Дамаск, підтримуваний Москвою, заперечує застосування такої зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.