Росія розгорнула біля берегів Сирії найбільше угруповання кораблів - ЗМІ

Вівторок, 28 серпня 2018, 11:14

Росія розгортає в Середземному морі найпотужніше угруповання бойових кораблів за весь час участі в сирійському конфлікті.

Про це повідомляє російське видання "Ізвестія".

До складу угруповання входять 10 кораблів, більшість з яких оснащені крилатими ракетами "Калібр", а також два підводних човни.

В даний час в Середземному морі знаходяться кораблі Північного, Балтійського і Чорноморського флотів РФ, а також Каспійської флотилії. За інформацією видання, ще кілька кораблів підходять до берегів Сирії.

Для постачання численного угруповання в Середземне море направили великий морський танкер Чорноморського флоту РФ.

Очевидно, що угрупування вивели в море для підтримки наступу сирійської армії в провінції Ідліб - єдиному регіоні країни, який не контролюють сили президента Башара Асада.

Видання "Коммерсант" повідомляє, що на російській авіабазі Хмеймім крім раніше встановлених систем ППО розгорнули батарею зенітного ракетного комплексу "Тор-М2".

У Міноборони РФ заявляють, що США нарощують на Близькому Сході угруповання носіїв крилатих ракет. За даними відомства, в регіоні знаходиться американський есмінець USS Ross з 28 крилатими ракетами Tomahawk, есмінець USS Sullivans з 56 аналогічними ракетами і стратегічний бомбардувальник В-1В ВПС США з 24 крилатими ракетами JASSM.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.